maandag 2 mei 2011

2011-05-02


De eerste drie dagen van april waren in Parijs des journées des métiers d’art, een soort open atelierdagen. Elsbeth’s zusje Hanneke die in Berlijn woont en haar vriendin Laura uit Amsterdam waren als Nederlandse delegatie uitgenodigd om mee te doen via een bevriende keramiste Christine Brückner, die in Parijs woont. Zij had aan 30 kunstenaars met verschillende achtergrond hetzelfde beest van keramiek, een tapir, gegeven om er op hun eigen gebied iets mee te doen. Al deze tapirs werden tentoongesteld in de Galerie terres d’Aligre in de rue de Praque, vlakbij onze haven. Zie http://tapirentete.blogspot.com . En zo kwam Hanneke onverwachts vanuit Berlijn aangevlogen en het kwam ons allemaal goed uit dat wij om de hoek lagen met de boot als pied à terre voor haar om de vernissage mee te kunnen maken. Een origineel idee uitgewerkt tot een leuke tentoonstelling.



Hanneke is gestopt met roken… D.w.z. zij koopt geen pakje sigaretten meer, maar als zij een onbedwingbare zin krijgt in een sigaret speurt zij een roker op en biedt 50 eurocent voor één sigaret. De Place de la Bastille is íedere middag een paradijs voor jongens (en jongere ouderen) met skateboards en circusfietsjes. Er zat een rijtje jongeren rokend uit te rusten, waarvan er één in een dummy zat te tekenen. Hanneke bood 50 cent voor een sigaret, wat zij beleefd en zeer beslist weigerden. Zij wilde haar wel één aanbieden. En zo kwam het dat Hanneke rokend een tekening in de dummy maakte, waar de gulle gever erg blij mee was.



In het begin ergerde ik mij eraan. Al die mensen op de markt met boodschappenkarretjes achter zich aan. Er is bijna geen Parijzenaar zonder. Maar je past je snel aan want wij hadden een boot te bevoorraden voor onze reis richting Canal du Bourgogne. Dan ook maar meteen een hele goede gekocht, een Rolser, vanaf nu onze ‘Rolls’ geheten. Er kan met gemak een hele tray bier in. Ik kan nu eindelijk wat terugdoen, want het is vaak onvermijdelijk om letterlijk niet over Franse tenen te rijden.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten