maandag 30 mei 2011

2011-6-1



Via onze blogspot op de hoogte waar wij ongeveer zouden zijn kwamen na een telefoontje in Ravières bekenden van vroeger langs met hun camper en zij bleven bij de boot een nacht slapen. Heleen en Meint hebben vroeger jarenlang in hun Trintella op de Middellandse zee gezeild. Een dagje ouder hebben zij die ingewisseld voor een Westfaliacamper. Voor zij gaan slapen moeten zij veel verbouwen voor een comfortabele nacht. Er moet ook plaats gemaakt worden voor hun allerliefste langharige Jack Russel, Job genaamd. We keken ademloos toe hoe een bed en hondenmand tot stand komt.



Het weekend brachten wij door in Ravières een dorp 10 km verderop.
Alle voorzieningen aanwezig alleen een erg verwaarloosd kasteel dit keer, meer een ruïne. Er worden hier grote stukken rots uit de bergen gehakt voor de bouw. Zie het enorme monument bij de haven. Het moet redelijk welvarend geweest zijn, gezien de huizen. Vóór het stadje kwamen wij langs het kanaal 2 verlaten steengroeve’s tegen, erna nog één werkende. Er is één restaurant ‘Tante Lisette’, waar wij op aanraden van de Jolanda, die woont in het sluishuis bij écluse nr. 82, de zondagse lunch genoten.



De vakanties beginnen en veel mensen zijn op doorreis. Vanuit Zwitserland kwamen Tineke en Robert langs en bleven een nachtje slapen. Het was een hele warme dag. Kom dacht Tineke : ik trek mijn mooie zomerjurk aan en zet mijn hoedje op. Iedereen zocht zijn Panamahoed op en zo gingen wij op pad. Tineke en Robert hadden in Equador zelfs een Panamahoedenfabriek bezocht en wisten te vertellen dat er heel veel werk uren zaten in het maken van een handgemaakte hoed. Ach zei Robbert: dat gaat nu altijd zo, eerst een fabrieksrondleiding en daarna de fuik van de fabriekswinkel in !
Tevreden “gehoed" hebben wij een promenade langs het kanaal gemaakt.
Wij ontdekten, dat Tineke een enorme kennis had van alle planten langs de waterkant. Uit een wirwar van groen haalde zij een groen blaadje tevoorschijn. Dit kan je eten hoor, dit is zuring, prima om een vissaus mee te maken! Een liefde ontstaan dankzij een enthousiaste onderwijzer op de lagere school.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten