donderdag 17 september 2009

deel 26

deel 26

We hebben een probleem . Elsbeth zegt : als ik hier stamp, komt dáár water uit. De grond op het achterdek ‘ sopt en klotst’ De vorige eigenaar heeft een laminaatvloer , type teakdek gelegd. D.w.z. op het bovendek geplakt en afgekit met sikaflex. Waarschijnlijk is zo langzamerhand de kitlaag gaan lekken en is er water onder gekomen. Om te kijken hoe erg het was heb ik wat ‘ontluchtingsgaatjes’ geboord. En toen zijn wij gaan stampen: het water spoot eruit. De bedriegertjes van Kasteel Rosendaal bij Arnhem zijn er niets bij. We hebben aan verbaasde boten uitgelegd, dat dit onze dagelijkse oefeningen zijn van ‘Nederland Beweegt’ , de gymlessen elke werkdag om 9 uur ’s-ochtends op NED 1. Gelukkig hebben we geen TV aan boord en bleven deze oefeningen beperkt tot één dag !

De volgende halteplaats was Neustadt-Glewe. Direct na de sluis is rechts een haven aan de voet van een heuvel , waarop een oude” Burg” staat. Beide zijn met Europese gelden gerestaureerd. Van beiden hebben we gebruik gemaakt. In de Burg is een fris restaurant met jonge mensen en met terras op het gras buiten de muren met prachtig uitzicht van boven af op park en boot. Voor 9 euro hier een prima paella gegeten !


Waar we ook varen, overal komen we in het vroegere Oost-Duitsland , langs de meren en kanalen in de bossen verscholen kleine zomerhuis(jes) tegen, al dan niet met volkstuintjes in Klein-Gärtnerparken. Vanwege de Russische overheersing Datsjas genoemd. Ieder Berliner droomt nu nog van een huisje in Klein-Venedig rondom Rahnsdorf een vissersdorp ten zuid-oosten van Berlijn bij de Müggelspree. De huisjes met grond op de beste plekken zijn direct na de Wende door West-Duitsers opgekocht en vervangen door te grote villa’s op een te klein stukje grond. Een rijtje van oude huisjes, verscholen in een donker bos heeft Elsbeth getekend. Elk met een satelietschotel want in het weekend : Füssbal müss sein !
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten