zaterdag 7 juli 2012

2012-07-07


THE NEW YORK TIMES IN HET CANAL DU MIDI

In het voorjaar mailde Polly-Anne ons dat zij van plan was met haar man naar Nederland te reizen. Zij is het nichtje van Elsbeth en woont al jaren op één van de Key’s in Florida. Zij wilden ons bezoeken en graag nog één keer terug naar Zuid Frankrijk. Zij huurden een auto en kwamen langs. Met zijn vieren voerden wij vanuit Castelnaudery terug naar Carcassonne. Roland had een New York Times gekocht en was onderweg uren zoet met de beroemde puzzel. Totdat een windvlaag de puzzelpagina in het water deed belanden. Eindelijk kon Elsbeth haar visnetje gebruiken viste de krant op. Na het drogen waren de letters nog goed leesbaar en kon de puzzel worden afgemaakt. We hebben heerlijke dagen, gelukkig mooi weer en hun verre bezoek zeer op prijs gesteld.


EEN HELE LANGE WANDELING

Tussen C en C, oftewel Carcassonne en Castelnaudery is halverwege op het kanaal een aanlegplaats met een schitterend uitzicht, richting een uitloper van het Centraal Massif. De bemanning maakte een wandeling naar Villepinte, een gehucht 2 km verderop. Er was een picknicktafel, bezet door een aantal jongeren, die op vrolijke en luide toon aan het kaarten waren. Ik bleef aan boord. Na 15 minuten verdwenen de jongeren en daarna kwam er weer een gezelschap, maar wel 50 jaar ouder! Toen de bemanning terug was ontlokte dat mij de opmerking dat ze wel erg lang weg waren geweest. Kijk maar naar de picknick tafel!CASTELNAUDERY

In dit stadje hebben wij alle soorten weersomstandigheden meegemaakt. Veel zon, daarna onweer, heel veel wind bij en de temperatuur zakte van 27 naar 16 graden! Als de wind vanaf de Middellandse zee waait is dat lastig (een soort mistral) maar blijft het mooi weer. Komt die van uit de richting van de Atlantische oceaan dan betekent dat daarna veel regen. Iedereen denkt in Zuid-Frankrijk altijd aan mooi weer, dat valt soms vies tegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten