donderdag 19 juli 2012

2012-07-19


AALSMEER

De eerste drie weken van juni was onze thuisbasis weer Aalsmeer. Anderhalf uur vliegen vanuit Toulouse en je bent weer thuis. Voor een aantal zaken moesten wij daar zijn en er waren toevallig leuke feesten en partijen. We hebben zelfs gevaren en wel op het Apeldoorns kanaal! Elsbeth was gevraagd een affiche te maken voor de tentoonstelling in het Oude Raadhuis in Aalsmeer, ’Amazing  Amateurs’. De tekening werd gemaakt in Castelnaudery en gescanned door de zoon van een plaatselijke fotograaf aldaar en opgestuurd naar Daan Schiff van de KCA (Kunst Culuur Aalsmeer), die de affiches verzorgt. Als je snel bent kan je de tentoonstelling nog bekijken, tot 29 juli.


NIEUWE MEER

In Aalsmeer zijn wij lid van de watersportvereniging Nieuwe Meer. Wij zijn er zelden, maar wij maken van alle leden dan ook de meeste vaaruren per jaar! In juni bestond de club 100 jaar. Dat werd royaal gevierd met een tentoonstelling, recepties en feesten. Er is een prachtig boek uitgebracht over deze honderd jaar, ‘’t BOEIERVOLK’, mede geredigeerd door Daan Schiff, die al jaren zorgt draagt voor de eindredactie en de vormgeving van het clubblad. Er bestaan inderdaad mensen, die zowel kunnen schrijven als tekenen... Op de receptie en de presentatie van het boek werd hij tot groot genoegen van alle aanwezigen geridderd door de burgemeester voor zijn grote betekenis niet alleen voor de Nieuwe Meer, maar ook voor zijn vele werk voor die KCA in Aalsmeer.
IJSCUYPJE

Robbie, de vriend van onze dochter Noortje, is een ijssalon begonnen op de Middenweg 79 in de Watergraafsmeer, Amsterdam, recht t.o. restaurant de Kas. Hij heeft het weer niet mee deze zomer helaas. Om zijn zaak op te fleuren hebben Elsbeth en haar vriendin Saskia twee levensgrote ijsjes gemaakt, die binnenlort tegen de gevel zullen prijken. Het echte ijs is verrukkelijk, want dat maakt Robbie helemaal zelf.
ORIENT

Voor mijn 65e verjaardag werd ik totaal verrast met een diner op onze oude boot de Orient. Georganiseerd door mijn twee dochters Fransje en Noortje werd ik meegenomen naar Den Haag. Het was een echt feest om op mijn ‘oude‘ boot terug te zijn. We hebben al varend op de Vliet genoten van een heerlijk aan boord bereid diner. Sybolt Harkema voer en Patrick Dullaart was de kok. En we hebben veel herinneringen opgehaald aan al onze eigen vakanties aan boord van deze boot en het was goed om te zien en te horen dat er duizenden mensen nu kunnen genieten van onze dierbare Orient, die als rondvaartboot vaart tussen Delft, Voorburg en Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten