maandag 30 juli 2012

2012-07-27

EK-VOETBAL IN TOULOUSE
Terug in Toulouse hoefde ik me geen zorgen meer te maken over het Nederlands elftal. Die hadden zichzelf glorieus laten uitschakelen. Maar je bent in Frankrijk en het is toch leuk het voetbal te volgen. Ik heb destijds een TV-tuner gekocht waarmee je de vrije zenders van een land (digitaal) kan ontvangen. Bij ons zijn dat Ned 1,2 en 3 en de regionale zenders, in Frankrijk zijn dat er zelfs 15! De eerste 2 kwartfinales heb ik kunnen zien aan boord op TF1. Maar toen ook Frankrijk was uitgeschakeld werd de laatste wedstrijd van Engeland niet meer uitgezonden! Waren ze in vroegere tijden blij als de Engelsen verslagen werden, nu is dat geen hot item meer voor ze. En zo heb ik de wedstrijd, via internet/luister radio/radio 1 moeten volgen. En later de goals kunnen zien op de nieuwszender BFM.
 

WEER IN TOULOUSE

De overgang van een koud Nederland viel niet mee. Geen regen in Toulouse en de temperatuur liep geleidelijk op naar de dertig graden. Door de ligging van Toulouse in een dal, behoort die stad tot de warmste van Frankrijk. Één dag zullen wij niet gauw vergeten. Voor we het wisten werd het 37,5 graden in de schaduw volgens een plaatselijke apotheek. Dat werd een dag van kerken bezoeken en veel winkels met airco. Gelukkig was de uitverkoop begonnen. Elsbeth had weinig last van het warme weer…


VERTREK UIT TOULOUSE

Een goed bericht van Sylviane van de Capitainerie St. Saveur in Toulouse. Ze heeft een plek weten te vinden voor de ‘hivernage’ van onze boot komende winter in de haven. Ze wilde ons dat persoonlijk mededelen. Na enkele zeer warme dagen nemen wij voorlopig afscheid van de haven. En ook van Jill and Peter uit Zuid Afrika. Zij houden alleen van de zomer. Nu zijn zij in Toulouse en om het gemis van hun tuin te compenseren verzorgen zij de vele planten en bloemen in de haven. In de winter staan ze in de verwarmde capitainerie. Want dan zijn zijn Jill en Peter weer terug voor de zomer in Zuid Afrika, om hun tuin daar te verzorgen, vol met fuchsia’s. Dit zomerse ritme hebben zij al vele jaren. Zij houden niet van de winter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten