vrijdag 30 juli 2010

2010-07-30


Cours-les-Barres een heel klein dorpje, waar we op advies van de sluismeesters naar toe moesten om de 4e wedstrijd van het Nederlands elftal te kunnen zien. Een ‘bon’ bar met breedbeeldtelevisie, meer hadden wij die dag niet nodig. We konden op tijd aanleggen achter een landgenoot met veel Oranjevlaggen. Op de vraag : ‘gaat U ook naar het café om de wedstrijd te zien?’ zei hij : neen wij hebben een eigen TV, maar wist ons wel het café te wijzen, waar zeker gekeken ging worden. Om 4 uur begon de wedstrijd en om die tijd zou ook de bar open zijn. Behalve die dag. De ( hele echte) kroegbazin was door de siësta heen geslapen en zo begon voor ons de wedstrijd na de 1-0 voorsprong pas na na 25 minuten verbeten (zonder consumptie) gewacht te hebben op het terras. En met buren naast onze boot is het niet meer goed gekomen.




Na de wedstrijd kregen wij oog voor onze nieuwe omgeving. Het dorpje Cours-les-Barres ligt 30 meter hoger dan het Canal. De Mairie is het eerste huis boven. Daartussen is een smaakvol aangelegde tuin met watervallen en picknickplaatsen. Er lag een oude binnenvaartschipper uit Straatsburg met een grote tjalk waar zelfs een kleine auto op stond en die als een soort havenmeester optrad. Hij bood een ieder aan om mee te rijden naar een Carréfour in Nevers om boodschappen te doen.



Er gaan 3 weken aanbreken voor ons met meevarende gasten. Als opstapplaats kozen wij voor Nevers. Makkelijk te bereiken per auto of trein en een prettige jachthaven met grote treurwilgen aan de wal, die tot 1 uur veel schaduw geven en daarna is het goed toeven eronder tot diep in de avond, te midden van een leuk internationaal gezelschap. De temperatuur was overdag inmiddels gestegen tot ver boven de dertig graden en elke kapitein zat met zijn bemanning heerlijk koel onder zijn eigen treurwilg.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten