vrijdag 30 juli 2010

2010-07-30


En toen was er voetbal ! Geen TV aan boord: hoe los je dat op ? In Rogny hebben wij de eerste wedstrijd van het Nederlandse elftal gezien. Om 1.30 uur ’s-middags hadden wij voor de lunch een tafel besproken in de ‘bon’ Bar La Guinquete . Voor 11 euro pp een 4-gangendiner gegeten met wijn inbegrepen, simpel maar vers en hebben wij Nederland met 2-0 zien winnen van Denemarken.



Het Canal de Briare is het oudste kanaal van Frankrijk en was in 1642 al bevaarbaar. Alleen moest in Briare de soms sterk stromende Loire overgestoken worden, zeer gevaarlijk. Pas rond 1890 is er een aquaduct gebouwd over de Loire, mede door Eiffel ontworpen. Het langste stalen aquaduct ter wereld, 662 meter lang, een belevenis om ook nu nog over de Loire heen te varen, na twee dagen onafgebroken regen in Frankrijk is die rivier een kolkende massa onder je ( denk aan de overstromingen in de Var : trouwens nu bekend : 1 miljard euro schade daar !). Ook hebben wij in Briare de 2e wedstrijd van het Nederlandse elftal gezien, wederom lunchend in een Bar/restaurant, voor 10 euro een mosselmaaltijd , en weer won Nederland ( nu van Japan).



De regendagen in Briare heeft Elsbeth er toegebracht een bezoek te brengen aan het mozaïek- en knopenmuseum, een industrie waarmee Briare sinds de 19e eeuw wereldberoemd is. Eindelijk heeft ze daar de knoopjes gevonden, die in Parijs niet te krijgen waren ! Staalkaarten vol, helaas in vitrines en niet meer te koop. Verderop lag Gien, Gelukkig moeilijk te bereiken met openbaar vervoer voor Elsbeth, echter wel per trein , maar daar kwamen we gelukkig te laat achter ! In Gien bevindt zich een fabriekswinkel met 2e keus serviesgoed, waar tevens een expositie is van alles wat ze in het verleden aan serviesgoed hebben gemaakt. Daar kan je in een supermarktkarretje je hele uitzet inladen voor een koopje. Trouwens een verplichte excursie voor de Amerikaanse gasten van de hotelboot de l’Hirondelle
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten