vrijdag 17 augustus 2018

FIEP  WEER  AAN  BOORD




Voor iedere kapitein is de grootste bedreiging :  een kleinkind aan boord ! Vorig jaar ging het prima, ze kon nog niet kruipen laat staan lopen. Inmiddels klimt en klautert ze overal op en af , praat nog niet, begrijpt veel en weet duidelijk te maken wat ze wel of niet wil. Opa en vader zien er wel tegen op. Volgens oma en moeder is het goed te doen als ze maar een zwemvest aan heeft  met een gietertje en een emmertje.  Gekleed in 'Le Petit Bateautjes' , dankzij beide oma's is Fiep helemaal voorbereid  op haar cruise met 'Broomservice'.

                                       DEJEUNER  SUR  L'HERBE



Het werd verschrikkelijk warm. We kenden op het begin van het  Canal Rhône au Rhin een uitstekende schaduwplek om een rustige middag en nacht door te brengen met veel schaduw. Na de lunch was Fiep de enige die absoluut geen behoefte aan een siësta had....  We hadden veel dekens en het bedje van Fiep buiten gezet, zodat zij de broodnodige nachtrust van de vorige nacht  in kon halen....Tot onze verbazing hebben vader en dochter die nacht voor het eerst van hun leven wild gekampeerd bij ons aan boord en heeft iedereen, zelfs Fiep, die nacht goed geslapen.
                                                  KINDERBOERDERIJ







Wij hebben iets raars gedaan met de opvoeding van onze kinderen. De moeder van Fiep vroeg, eenmaal aan boord of er misschien ook een kinderboerderij in de buurt was. Fiep vindt dat zó leuk. Een kinderboerderij in Frankrijk op het platteland ? In het Amsterdamse bos  jaagt ze enthousiast  de geiten op en ze heeft   inmiddels ook een jaarkaart voor Artis ! Maar aan boord ook in Frankrijk  komen de beesten vanzelf naar je toe, zeker op of langs het water. Op de markt langs de kade werden alle hondjes uitgelaten en liepen  kippen, eendjes en konijntjes op marktdag bij de eierboer in een ren. En de rest kwam langs vliegen of kroop aan boord. Zelfs elke mier trok haar aandacht. De hele Franse kinderboerderij om haar heen werd door Fiep royaal bijgevoederd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten