donderdag 26 augustus 2010

2010-08-26


Noortje en Robbert vertrokken zondags om 10 uur en de parkeerplek was 2 uur later al weer ingenomen door de auto van Kees en Nienke. Zij wisselden kampeeren in Frankrijk af met het opzoeken van vrienden en familie. Zij kwamen met een grote auto Ook hadden zij fietsen bij zich . Die gingen bij ons aan boord en zo werd onze boot een echte fietsboot met slaapgelegenheid. Na 5 dagen varen via Decize en daarna het Canal du Nivernais op tot aan Cercy-la-Tour zijn zij vandaar weer ruim 40 km teruggefietst naar Nevers naar hun auto. Zij kozen voor de kortste route, maar vergaten de heuvels met vals plat. Langs het kanaal was iets langer, maar wel vlak !



Kees kwam aan boord met rugpijn. Met een pil tegen de pijn moest hij ook ’s-ochtends van Nienke ( tja je bent nu eenmaal met een fysiotherapeute getrouwd Kees !) rugspierversterkende oefeningen doen. Op het jaagpad van het Canal du Nivernais deed Nienke de oefeningen voor. Elsbeth, altijd al gek op Nederland beweegt, was er als de kippen bij om mee te doen. Kees knutselde ook een buitendouche in elkaar voor koele wisselbaden, want het was nog steeds erg warm.



In Fleury vlak vóór sluis 21 hebben wij aangelegd. In het sluiswachterhuisje is de vrouw van de sluismeester met succes een bar/restaurant.begonnen. In de tuin staat een enorme tent op houten vlonders als terras waar je beschut kan eten. ( zie links boven op de tekening, tent valt buiten beeld ). De tent staat in het gras en is afgezet met een rood/wit lint om te voorkomen dat de witte biefstukjes, die daar grazen (charolaiskoeien), langs je bord lopen en direct op je bord gaan liggen ! Heerlijk gegeten, want verser kan je biefstuk toch niet zijn ! Af meren kon je voor de sluis met evenwijdig daaraan het riviertje de Aron met een antieke barrage d.m.v. houten palen, die per stuk zijn te verstellen om het water in het kanaal op peil te houden. Tevens is daar een plage met zwem- en picknickgelegenheid. Soms lijkt het net of wij op vakantie zijn !
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten