woensdag 18 augustus 2010

2010-08-18


Fransje en Rixt hebben één wens aan boord : ’s-ochtends werken en na 12 uur iets leuks doen. Rixt zit net voor het afstuderen aan de Design Academy en ook Fransje is druk bezig een project voor te bereiden voor de winter. Het moet gezegd, de dames hielden zich de hele week er goed aan. Er werd om 9 uur opgestaan en werd er gewerkt tot aan het dejeuner.



Die week was er een hittegolf, een canicule op zijn Frans. Veel is er niet gevaren vooral naar plekken waar gezwommen kon worden. Le Guétin was zo’n plek. Er is daar een aquaduct over de Allier, die even later in de Loire uitmondt. De dames, die ’s-ochtends werkten volgens hun eigen plan, wilden ‘-middags naar een Plage . Zo gevraagd, zo gedaan. In de Allier met uitzicht op het viaduct was het goed zwemmen, alleen stroomde de rivier wel hard. Fransje had geen tijd om het water in te gaan : zij had het te druk met lezen van het eerste deel van Stieg Larson.’s triologie.


Weer terug in Nevers kwamen Noortje en Robbert aan boord. Speciaal een dag eerder gekomen om gezamenlijk met zijn zessen de finale Nederland-Spanje te zien en de e.v. overwinning te vieren. Zij overlapten Frans en Rixt een dag. Het was ’s-avonds nog steeds boven de 25 graden en wij hebben in een bloedhete tent op een groot scherm als enige Nederlanders heel moedig met oranje kleding tussen scanderende ‘VIVA ESPANA’ Fransen. De tent stond op de “Plage aan de Loire ‘, daar hebben wij (helaas zonder biertje!) de wedstrijd met verlenging moeten aan zien.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten