donderdag 26 augustus 2010

2010-8-26


Robbert kwam met een jaargang Donald Ducks aan boord. Nadat hij klaar was met zijn literatuur liet hij ons zien hoe een boot schoon te maken. Dit tot grote blijdschap van Elsbeth. Er is een slepend meningsverschil aan boord wie de binnenboel of de buitenboel moet doen. Volgens Elsbeth is kapitein verantwoordelijk voor de buitenboel en gaat iedere kapitein elke dag liefdevol met een lapje langs de buitenboel van zijn schip. Elsbeth heeft al haar handen vol om de binnenboel bij te houden… Robbert heeft zich bij Elsbeth daardoor erg populair gemaakt. De Gairloch glom ervan. Toen een maandje later Noortje met Mees aan boord waren hebben ze het werk van Robbert voortgezet. Voor de kapitein is voorlopig weinig meer te doen. Volgens hem houdt een regenbuitje en wat wind (en af en toe wat ‘goede’ gasten aan boord!) de boot van buiten ook wel schoon !


Lig je wat langer in een haven dan krijg je contact met de vaste bewoners. In Nevers was dat met het Belgische echtpaar Willy en Claire, hij tweetalig, zij alleen francofone. Zij hebben daar afgelopen jaar overwinterd met ook een camper naast hun boot op de parkeerplaats. Beide zeer behulpzaam met problemen en vragen en de kinderen konden hun auto naast zijn camper parkeren. Zij hebben een deftig hondje, die duidelijk gebruik maakte van de Belgisch taalstrijd, vooral als hij geroepen werd. Hij deed net of hij het wel gehoord had, maar niets ervan begreep ! Zijn echte naam weten we niet meer, werd ook slechts één keer genoemd, maar wel zijn 2e naam talloze malen : Viens-ici et Depèche-toi, maar komen deed hij net zo traag als de vorming van een regering in België. Ondanks zijn tweetalige opvoeding hadden wij dit hondje graag meegenomen !


Op de terugweg van Decize naar Nevers liep de rechter motor niet volgens wens. Hij was traag in reageren en er was beneden een ‘tik ‘te horen ‘, die we niet thuis konden brengen.. In Nevers hebben wij de hulp van de Sapeurs – Pompiers ingeroepen en gevraagd of zij ( als oefening ) mijn rechter schroef wilden inspecteren. De volgende dag kwam een duiker en er bleek een parasol met stof en al rond de schroef te zitten en de baleinen tikten tegen de romp! Alles keurig verwijderd en probleem tot ons grote genoegen opgelost.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten