dinsdag 14 juni 2016

2016-6-14


HET SEIZOEN BEGINT

De eerste twee weken van mei is Frankrijk vakantieland. Ook hier kennen ze een lange voorjaarsvakantie. Dat merk je ook op het water. Het wordt opeens erg druk met onhandig manoeuvrerende huurboten. We liggen aangemeerd en juist waar ik lig aangemeerd probeert een zenuwachtige en daarom ook onaanspreekbare kapitein zijn huurboot van bijna 15 meter lang te keren. Botsen natuurlijk en als ze eindelijk zijn aangemeerd kregen wij wel voor alle overlast een fles prima zoete apérowijn uit Gascogne van Tariquet. Dat vergoedt weer veel natuurlijk, daar hebben we wel wat ellende voor over!


EEN  RUSTIGER  KANAAL

De tweede helft van Mei is het een stuk rustiger op het kanaal. Een geliefde plek van ons is Sury-près-Léré. Je ligt daar heerlijk rustig, mooi uitzicht en met stroom en water én... WIFI! In een dorp zonder winkels met alleen een Bar-Restaurant. Toen wij in 2010 hier voor het eerst kwamen was dat al zo. Je mag er nu nog maar twee dagen gratis liggen, daarna is het tarief 5 euro per nacht In 2010 mocht je er zolang liggen als je wilde. Daar hebben ze inmiddels wel van geleerd.


LE JOURNAL DU CENTRE
Ik koop elke dag een landelijke en een plaatselijke Franse krant. Die laatste vooral om op de hoogte te blijven wat er zoal speelt in ons vaargebied. En dan kan het voorkomen dat je op pagina twee onze Gairloch tegen komt op de foto van de dag. Met de mooie tekst erboven "Zoals de zwaluw komt de pleziervaarder terug in de lente"! In al die jaren dat wij door Frankrijk varen inmiddels al de derde keer dat wij onze boot in de krant tegenkwamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten