zondag 13 juli 2014

2014-07-13

 
 GARDOUCH

Voor de vierde keer in drie seizoenen passeerden wij Gardouch. Een kade met huizen en nog steeds dezelfde boten ervoor. De te koop staande huizen staan nog steeds te koop, net als in Aalsmeer. In één van de garages bij de huizen gaat bij mooi weer de deur open en zit binnen een oud echtpaar op stoelen in de schaduw en koelte. Aan de overkant is een huisje met toilet en wasgelegenheid voor de vele fietsers langs het kanaal. Daarnaast een aantal picknicktafels, waar steevast rond een uur of drie bij mooi weer de hangouderen van Gardouch zich verzamelen. Dat levert verbazend veel lawaai op. En dan is er nog de witte gans die duidelijk blij is met de oudjes. Want zij verzorgen hem en geven hem te eten. Een klein dorp, waar al die tijd niets is veranderd.


FÊTE DES PLAISANCIERS IN CASTELNAUDERY

In Toulouse hoorden wij al van de festiviteit in Castelnaudery. Het begon met een wijnproeverij. Georganiseerd door Odile, de baas van de capitainerie in Castelnaudery. Zij is erg geliefd onder de kanaalzigeuners in het Canal du Midi en had La FÊTE georganiseerd en gezorgd voor een tent, lange tafels met banken en de muziek. Om 20.00 uur begon de Dutch party :iedereen bracht zijn eigen eten en drinken mee. Alles werd doorgegeven. Het was een geweldige avond met bekende muziek en een internationaal gezelschap aan tafel, erg geanimeerd. Scheepspraat was moeilijk, daar was de muziek te luid voor, maar meezingen ging des te beter! Van Edith Piaf tot ABBA.


GERTRUDE

Heeft Gardouch een gans, in Castelnaudery zwemt een zwaan rond. Een venijnig beest, die zich ophoudt bij de kleine ronde brug en die het vooral voorzien heeft op de fenders van de boten. Een extra moeilijkheidsfactor zeker voor de vele huurboten die toch al hotseklotsend onder de brug door proberen te varen. Op zondagochtend moeten de roeiers die onder de brug doorvaren het beest met hun roeispanen van zich afhouden. Een week na ons vertrek uit Castelnaudery lazen wij in de krant, dat de zwaan door de Sapeurspompiers was gevangen en dat Gertrude zoals de zwaan heet met succes door de dierenarts was geholpen aan een probleem met zijn oog. En nu maar hopen dat de huurboten en roeiers rustiger tijden tegemoet gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten