dinsdag 27 mei 2014

2014-05-27

LITTLE NEMO

Op deze grote Linssen Sturdy wonen François en Jo, vroeger wonend in Noord Frankrijk en nu permanent op de Little Nemo. De boot kochten zij van een hotelier in Ascona. Hij lag jarenlang voor de deur van zijn hotel in het Lago Maggiore. Voor een zacht prijsje hebben zij de boot gekocht en over de weg naar Frankrijk gebracht. Stripfiguur Little Nemo is de held van de huidige kapitein, een grafisch ontwerper.

PAKJE UIT NEDERLAND

Wij hadden een onderdeel nodig voor de boiler. Een dealer vinden is al moeilijk in Frankrijk maar als ze weten dat je een buitenlander bent, dan betaal je gelijk de hoofdprijs. Ik heb het in Aalsmeer besteld en het is via PostNL verstuurd. Na 14 dagen nog niets ontvangen en maar eens gebeld. Ik kreeg het nummer dat bij het pakket hoorde. Via de track-trace-site kwam ik erachter dat het inmiddels in Frankrijk was gearriveerd. Maar niet wie hun vervoerder in Frankrijk is. Laposte.fr? DHL? Fed-Ex? De dames van de Capitainerie hebben voor mij gebeld, maar het Nederlandse verzendnummer werd niet herkend. Tot zij Chronopost aan de lijn kregen. Iemand ging zoeken en kwam erachter dat het Nederlandse nummer 3STBVH900578 in Frankrijk was veranderd in 052880079011! Ik kreeg het vervolg van de reis van het pakket in Frankrijk per email toegestuurd. Het bleek 4 dagen na verzending te zijn aangeboden op de Capitainerie. Op een tijdstip dat die open was, maar kennelijk konden zij de bel niet vinden. Een briefje achterlaten was ook te veel. Uiteindelijk kon ik op een postkantoor het pakketje na ruim 14 dagen ophalen.
COMTESSE

Op de Franse kanalen is het onbegonnen werk om je fenders steeds binnen te halen na het sluizen. Voor veel zeilers een gruwel en een teken van luiheid, dat is typisch iets voor motorboten! Maar in Frankrijk zijn zoveel sluizen, onbegonnen werk om ze elke keer terug in het gangboord te leggen. De boot heet COMTESSE. Maar die naam ging geheel schuil achter de fenders. Iedereen laat alles buitenboord hangen. Wij ook, maar niet zoveel als deze boot. De Duitse eigenaar van de COMTESSE keek niet op een fendertje meer of minder en dacht "mir kann nichts passieren"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten