zondag 1 juni 2014

2014-6-1


 
CONCERT

Op weg naar het centrum kom je langs de Halle aux Grains, de oude graanhal. Dit achthoekig gebouw is verbouwd tot een concertzaal met een zeer goede akoestiek. Het Rotterdams Philarmonisch orkest zou daar gaan optreden. Op het programma stond Shererazade van Rimski Korsakow en het vioolconcert van Beethoven. Via de FNAC konden wij nog aan kaarten komen. Het was een fantastische avond. In Amsterdam heb je het Concertgebouworkest, maar vlak het Rotterdams Philharmonisch niet uit. De vertolkster van het vioolconcert was Lisa Batiashvilli. Een Georgische, die altijd in Duitsland heeft gewoond. Zij kreeg op haar 2e al vioolles van haar moeder en heeft inmiddels met alle grote orkesten van de wereld gespeeld. De mooiste uitvoering van Beethovens vioolconcert die ik tot nu toe gehoord heb. Komende zomer komt zij naar Nederland voor het Prinsengrachtconcert. Na afloop gingen wij voor een drankje naar het ons geliefde en tevens oudste café van Toulouse, Café Authié tegenover de Halle aux Graines. Daar kwamen later ook bijna het hele orkest wat drinken. Zij hadden een goede neus voor het beste café. Het bleef bij één drankje. Zij moesten de volgende dag vroeg op voor de reis naar Aix en Provence voor het laatste concert van hun tour.

LUKULL

Vorig jaar hebben wij Bärbel en Dieter ontmoet in Vianne. Wij moesten enkele dagen wachten op de reparatie van een kapotte sluisdeur in de Baise. Zij wonen in Berlijn en varen uitsluitend in het voor- en najaar met hun boot, een Nederlandse Proficiatkruiser. In de winter lag hun boot in Buzet. Op weg naar de Middellandse zee lagen zij enkele dagen in Toulouse. Nu met pech met hun boegschroef. Wij hebben een drysuit aan boord en met behulp daarvan kon Dieter een gedeelte van de rotzooi uit zijn boegschroef verwijderen. Wij hebben uitgebreid geborreld en gegeten bij elkaar aan boord. De lekkerste hapjes werden geserveerd op het rode Mason servies, dat nog van Bärbels moeder was en zij als herinnering aan boord hadden meegenomen.VERLATEN KOFFER OP SCHIPHOL

We kregen een uitnodiging voor een belangrijk verjaardagsdiner in Amsterdam. Wij lagen nog steeds in Toulouse met de boot vlakbij het vliegveld. Voor een paar dagen zijn wij even 'illegaal' in Nederland geweest. Wij hebben heerlijke dagen in Amsterdam doorgebracht. Op de terugreis met de vuile was in onze handbagage hebben wij op Schiphol nog snel wat inkopen gedaan. Ik paste op onze beide koffers, terwijl Elsbeth de winkel in ging. Eenmaal weer buiten vergat zij de hare mee te nemen. Al snel kwam zij daar achter en rende terug naar de winkel. Er stonden inmiddels 2 man marechaussee om heen. De hal was nog net niet afgezet. Aan hen moest zij uitleggen, waarom zij als Nederlandse uitsluitend vuile was meenam als zij op vakantie ging... En dat de was ook nog zorgvuldig verpakt was in doorzichtige HEMA voorraaddozen. Die kwamen wij aan boord nog te kort aan. Elsbeth moest de koffer open maken en op gepaste afstand konden de heren zien dat haar verhaal klopte. Met een ernstige reprimande kwam Elsbeth ermee weg. En konden wij op tijd ons vliegtuig halen voor de terugreis naar Toulouse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten