zondag 22 juni 2014

2014-6-22


TOULOUSE CENTRUM

Wat de Dam is voor Amsterdam is het Capitole voor Toulouse. Een groot vierkant plein met het stadhuis. Als er iets te vieren of te herdenken valt dan vindt dat daar plaats. Dat Toulouse La Ville Rose wordt genoemd is te zien aan de gebouwen rondom het plein, allemaal gebouwd met rose stenen. De namen van de winkels, restaurants moesten in één type gouden letters op de gebouwen komen. Zelfs voor C&A en de Mac Donalds gold dit. Met als gevolg een statig plein en ook nog eens zonder fietsen en auto's. Daar kan Amsterdam nog wat van leren. Onder het plein is een grote parkeergarage. Daar kan Amsterdam maar beter niet aan beginnen. De metro aanleggen kost al veel moeite en tijd.


SIRIUS

Nigel en Tricia wonen al jaren in Frankrijk. De laatste jaren permanent op deze oude verbouwde Engelse baggerboot. Afgelopen 2 jaar zijn wij ze vele malen tegenkomen hier in het zuiden. Dit jaar ligt hun boot voor de winter in Toulouse. Per 15 april ligt hun boot zelfs in het droogdok van de VNF, een kilometer verderop voor onderhoud van het onderschip. Je kan nu goed zien dat zij, zoals Nigel zegt, de meeste tijd onder water leven! Als elektrotechnisch ingenieur helpt hij iedereen met accu's en zonnepanelen. Dankzij hem heb ik 8 accu's vervangen. Hij kon niet geloven dat mijn oude accu's 12 jaar oud waren!



DROOGDOK VAN DE VNF
 
Even ten zuiden van de port Saint Sauveur liggen de droogdokken van de VNF, de Cales de Radoub. Rond 1800 gebouwd. Later is er zelfs één overdekt. Toen wij er waren lag er een totaal verbouwde tjalk in, de Mr. PIP. Als het regent sta je droog en je bent beschermd tegen de zon. Maar je boot verven is onbegonnen werk vanwege de vele zwaluwnesten tegen het plafond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten