donderdag 8 mei 2014

2014-5-8


BAYA
 
Dit is niet alleen een Nederlandse boot, maar heeft ook een Nederlandse eigenaar. Ontworpen door Pieter Beeldsnijder en gebouwd bij Royal Huisman. Jammer dat Arend dit voorjaar niet aanwezig kon zijn op zijn boot. De Baya, een aluminium schip van 14 meter heeft een Méditerranée uitstraling. In die omgeving  is de schipper in de zomer veel te vinden.



DEKEN OVERBOORD
 
De voorjaarsschoonmaak zal Elsbeth nog lang heugen. Aangestoken door de Lady Sue hebben wij eerst de buitenboel en daarna de binnenboel gedaan. Alle dekens werden geklopt en gelucht op het achterdek. Na het luchten was één wollen deken weg. Eindeloos gedregd, niets gevonden. Waarschijnlijk als vliegend tapijt in het midden van het Canal du Midi terechtgekomen.



AQUAMANT
 
De Q van AQUAMANT is een fantasie-Q, lijkt op een @. De eigenaren hebben veel meegedacht over de bouw van hun boot en inventieve oplossingen gevonden voor de vouwfietsen en zelfgemaakte deckchairs, die hadden zij al hadden. Een prachtige boot met het beste dekzeil van de haven 'Autanproof'. In het najaar vliegen zij terug naar België  om het dekzeil per auto naar Toulouse te brengen. In het voorjaar komen zij met de auto het dekzeil weer ophalen om terug naar Duffel te brengen. Zij moesten dit voorjaar toch terug naar België. Om te kunnen stemmen voor de verkiezingen, want in België bestaat nog steeds stemplicht! Uitgepakt ziet hun boot er fantastisch uit. Less is more, niets is overbodig aan deze mooie boot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten