woensdag 14 mei 2014

2014-5-14

 
LADY SUE
 
Deze boot, type péniche is 2 jaar geleden in Engeland gebouwd. In de nacht (!) het Kanaal overgestoken en direct over de kanalen naar het zuiden gevaren. Wekenlang is de bemanning druk bezig geweest om hun boot te schilderen en te poetsen. Sue 'stood by her man', maar als de zon scheen wilde Sue zelf ook graag in de zon zitten. Haar man was niet te remmen! Een boot met Engelse bemanning heeft altijd een schotelantenne. Ze kunnen niet zonder de BBC. Met een doorsnede van 65 cm kan je al veel zenders krijgen, maar de schotel op deze boot is ruim 1 meter !  Als het waait kunnen ze de motor uitzetten en met halve wind 'doorzeilen' met dank aan hun schotel. Alleen geen BBC  tijdens een Autanwind.

 

THE BUSTED FLUSH

Deze winter lag er ook een originele Narrowboat in de haven. Bewoond door Alex. Ook hij is net als de Lady Sue het Kanaal overgestoken naar Calais. Als een boot maar kan varen, dan vaart iedere Engelsman rustig het Kanaal over! Hij woont alleen op zijn boot met zijn allerliefste hondje Rosie. De boot lag naast de Lady Sue. En ook Alex is aangestoken, was 'a little embarrassed' hoe fonkelend schoon de boot van zijn buurman erbij lag. Hij is begonnen de hele boot te schilderen en is bijna klaar. Maar Elsbeth was eerder klaar!



TAPIJTJE KOPEN

Na 8 jaar was het tapijt in onze salon aan vervanging toe. De Carpetland van Frankrijk heet hier Saint Maclou. Die bevindt zich niet in het centrum, maar je moet naar een centre commercial. Met de metro naar een eindstation en dan met de bus verder. En met een rol van 2 meter diezelfde weg weer terug. Volgens Elsbeth een fris groen tapijtje!

1 opmerking:

  1. Hai rene en elsbeth. Ook jullie zijn weer aan boord. Heerlijk om jullie verhalen weer gaan volgen. Wij zijn ook begonnen aan onze vakantie van 3 maanden op de boot. Richting Frankrijk. Gr jack en anke

    BeantwoordenVerwijderen