vrijdag 30 augustus 2013

2013-8-30


JOSJA VAART EEN WEEKJE MEE

Wij hebben voor Josja een geheel verzorgde cruise samengesteld. Het weer zou ook geen probleem zijn met temperaturen van 30 tot 35 graden. Dat betekende wel dat de bekende zwemplaatsen in de Tarn bij Moissac en Montauban in het programma moesten worden opgenomen. Op de dag van Josja’s aankomst in Valence d’Agen was er ’s-avonds één van de jaarlijkse uitvoeringen van het spektakel ‘Au Fil de l’Eau’. Vanaf ons achterdek konden wij net als vorig jaar genieten van het Son et Lumière, dat 450 vrijwilligers uit het 5000 inwoners tellend stadje ten uitvoer brachten. Uiteraard met vuurwerk aan het eind. Kloosters, markten werden bezocht en tussen alle zwempartijen door wist Josja haar slag op kledinggebied te slaan dankzij haar ‘Franse’ taille. Culinair heeft zij zo genoten dat zij enkele blikjes gésiers en rillette mee naar huis nam. Josja reisde met alleen handbagage om snel het vliegveld te kunnen verlaten. Helaas moesten de blikjes en haar handbagage nu alsnog het ruim in! Het was een gezellig en warm weekje.


IRIS KOMT LANGS

Iris belde op en vertelde graag langs te willen komen één dezer dagen. Ja en als Iris komt dan komen ze met zijn vijven tegenwoordig. En meer dan de helft daarvan kan niet zwemmen. En dat op een boot. We lagen met vriendin Josja aan boord op de Tarn. Bij Bressols hebben ze 100 meter landinwaarts een prachtig park met picnick tafels en een speeltuin. Ver weg van het water. Zo dachten wij. Maar ze kwamen de auto uit met een soort zwemvestjes aan en Iris had haar kinderen ingelicht dat wij op een boot waren. Na de lunch en de speeltuin werd de boot bezichtigd. En als je op een boot bent dan moet er gevaren worden. Daarna had iedereen het warm gekregen en niet alleen van het op de kinderen passen. Het was een zeer warme dag. Zonder enige zwemervaring en blind vertrouwend op Iris, Josja en Elsbeth doken de kinderen het water in. Onder toezicht van de badmeesters, Ivo en René. Zo werd het een vakantiedag, zoals vroeger. Lunchen, varen en zwemmen.


OVER ZWEMMEN GESPROKEN...

We kwamen een Nederlandse familie tegen met 4 kinderen op een huurboot. Overal, maar niet in havens, plonsden zij rustig in het kanaal! Ze zagen er nog steeds gezond uit. We stuurden ze naar het plaatselijke zwembad. De mannen kwamen al snel terug. Zij hadden het foute zwembroekje aan! Alleen met een mannelijk bikinibroekje word je toegelaten in een Franse piscine. Dan maar weer het kanaal in. Dat deed de broer van de vader in Amsterdam ook en heeft dat ook overleefd... Wel voor het goede doel. En dat gaat onze dochter Fransje dit jaar ook doen Hier haar verhaal.

Lieve Vrienden en Familie,

Maxima deed het vorig jaar en dit jaar heb ik besloten mee te zwemmen met de Amsterdam City Swim op 8 september. Hoewel ik het doodeng vind ga ik proberen mijn angst te overwinnen en 2013 meter te zwemmen tussen de vissen, zeehonden, haaien, rivierkreeftjes, muskusratten, drollen, fietsen, winkelwagens, lijken, en alles wat er nog meer te vinden is in de Amsterdamse grachten. De start is bij het scheepvaartmuseum. Via de Nieuwe Herengracht zwem ik onder 'mijn bruggen' door, een rondje om de Amstelsluis, en finish ik op de Keizersgracht ter hoogte van de Reguliersgracht. Ik zwem niet alleen om over mijn angst voor vissen heen te komen, maar ook voor de spierziekte ALS. Dit is een verschrikkelijke ongeneselijke zenuw- en spierziekte, waarbij de spieren één voor één uitvallen. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Voor meer onderzoek naar deze ziekte is dus geld nodig. Mochten jullie, net als ik dit een goed doel vinden om voor te zwemmen, dan kunnen jullie een donatie doen op onderstaande link! Ik wil jullie voor alle donaties en alle support, vooral namens stichting ALS, heel erg bedanken!

Liefs Fransje

http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/pv-waternet/748/fransje-gorter

En nee, alsjeblieft geen foto's terug sturen van vissen of dergelijke!! Pas na 8 september! Haha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten