zaterdag 24 augustus 2013

2013-08-24


 LAROCHE  ST PIERRE

Bij Montech zijn wij rechtsaf het zijkanaal richting Montauban ingeslagen. Na enkele kilometers kom je bij de kade van La Roche St Pierre. Een heuse Halte Nautique met stroom en water. Je mag naar de Mairie lopen om 3 euro te betalen voor een overnachting in dit rustige dorpje met één Bar Tabac, waar ook een depot pain is. Alleen is de goede man toen wij er waren net met vakantie. Dat betekende elke dag 5 km heen en terug fietsen naar Montech langs het kanaal. Rustig was de aanlegplaats  tot er rond half acht de ene na de andere auto verscheen en de inzittenden elkaar enthousiast begroetten. Er ontstond een feestje van een 30 man met veel koelboxen, dat tot 1 uur in de nacht voortduurde vlakbij ons met slechts een greppel ertussen. Geen muziek, maar kletsen kunnen ze, de twintigers en dertigers in Frankrijk. En na veel drank gingen ze ook nog liedjes zingen van vroeger. De volgende ochtend  lag het grasveldje er weer keurig schoon bij, alsof er niets was gebeurd. Bij het ochtendgloren hadden enkele eksters de laatste schoonmaak verricht. Om 10 uur zagen wij een vrouw tevergeefs  haar verloren halskettinkje zoeken. Die had eerder moeten komen. We wezen naar de boom vol tevreden eksters. Later verscheen er nog een dame. Zij snoeide met kennis van zaken en ‘dunde’ de rietsigaren en de bloemen in de greppel uit. En dat zeker niet in opdracht van de gemeente. Zij legde ze keurig in haar auto, groette ons vriendelijk en verdween ongetwijfeld naar haar bloemenboutique!


DE TARN BIJ MONTAUBAN

Bij Montauban is het mogelijk om een gedeelte van de Tarn te bevaren. Op dit 8 km lange stuk zijn bij Bressols, Corbarieu en Montauban zelf prachtige pontons aangelegd. Met elektriciteitsaansluitingen en water. Alleen nog niet aangesloten. Volgens de havenmeester van  Montauban zijn alle koperen leidingen gestolen en is geen geld voor nieuwe. Een plausibele verklaring in deze crisistijd en hoge koperprijs. Bij inspectie blijkt alle bedrading aanwezig. Want de werkelijke reden is dat de 3 gemeenten het niet eens kunnen worden over het innen van liggeld en wie gaat de stroom betalen! Veel boten varen daarom niet op de Tarn. Wij waren de enige boot. Het was erg warm en wij wilden zwemmen in het schone water van de rivier de Tarn. En zo lag Elsbeth urenlang moederziel alleen in de Tarn.


IETS NIEUWS...

Iets nieuws en ook nog handig ook. Bij vertrek uit Aalsmeer hadden wij kofferruimte over. Vorig jaar hadden wij ervaren hoe warm het kan zijn in Zuidwest Frankrijk. Bij de Action in ons dorp kochten wij 2 enorme luchtbedden voor de siësta. Het is dan niet te harden in de boot. Op ons terras boven met een fris windje wel. We hebben veel plezier van deze aankoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten