zondag 19 september 2010

2010-09-19


Voor onze reis naar Frankrijk waren wij gewaarschuwd om veel toastjes of beschuit mee te nemen. Er waren nog maar weinig bakkers in de dorpen. Op de boot van menig Frankrijkvaarder is daarom zelfs een broodmachine aanwezig. Na een half jaar varen in Frankrijk is dit toch wel overdreven. Vrijwel overal, waar wij geweest zijn, was wel een boulanger te vinden of een plaats waar een depot pain was. Al moest je soms door graanvelden fietsen om een baquette te scoren.


Op een bepaald gedeelte langs het kanaal du Nivernais reed ’s-ochtends zelfs een rijdende bakker langs ! Niet goed voor de lijn zo’n bakker voor de deur !


In Clamecy wilden wij een paar dagen liggen om de boot klaar te maken voor de komst van Noortje en haar huisgenoot Mees. Wij werden in de stadshaven al van verre verwelkomd door een Engels paar, Jeff en Jane Arnold op de Barge The Whisper. Vooral Jeff ging helemaal uit zijn dak toen mijn Broom Continental in zicht kwam. Zij hadden er één gehad, bouwnummer 120 ( dat van mij is 139) , waarmee zij langs de Engelse kust en op de Middellandse zee gevaren hebben tot zij op latere leeftijd kozen voor een Rivercruiser een erg luxe boot in vergelijking met een Broom… Jane vertelde dat haar gehele verzameling uitgestalde Chanel 5 door het open raam van de badkamer gestolen was, toen zij langs een kade afgemeerd waren. Verder alleen nog maar good old memories aan boord op de borrel en goede tips. Sindsdien zet Elsbeth haar parfum wel een etage hoger ! Want elke Broom Continental heeft exact dezelfde badkamer
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten