vrijdag 5 juni 2009

deel 5


'Broomservice 'op het zonnedek tijdens de pinksterdagen

Fransje en Noortje kwamen bij ons 'thuis' in Hannover om de pinksterdagen door te brengen.
Vrijdagavond rond 10 uur kwamen zij per auto aan om de komende dagen mee naar Wolfsburg te varen en om te zien
of het allemaal wel goed met ons ging ! Het enige doel van de dames bleek om uitgerust en gebruind thuis te komen. Alles op deze tekening, behalve het meubilair wat nog wit is moet een mooie tint bruin worden en dat in een weekend. Achteraf zijn ze wat gerood vlekkerig thuisgekomen !


Wolfsburg = Volkswagen. Alles heet hier zo Volkswagenfabrieken/Schule/ Arena/ Museum/Sparkasse etc.
Op de achtergrond ligt 300 meter fabriekaan de kade en 'de Autostadt' aan het kanaal. Het gebied is 300000 m2 groot. Je kan dagenlang voor 15 euro/dag alles bezichtigen in futuristische gebouwen en aan activiteiten deelnemen. Zo zijn er trapauto's voor de kleintjes en zijn er voor de'grote kinderen' Volkswagen-terreinwagens aan de andere kant van het kanaal door buizen, vijvers en hoge heuvels heen kunnen rijden.
De volgende dag zijn we Wolfsburg ingegaan. In de Porschestrasse was een koninginnedagachtige vlooienmarkt in 25 graden warmte met een alles overheersende baklucht van Bratwurst. We zijn het museum ingevlucht, daar hebben we geen spijt van gehad. Een ongehoord goede collectie moderne kunst in een prachtig gebouw. Zie rechtsboven op de hoogste etage zaten wij op een terras in luxe design loungestoelen, net boven de stankgrens. Met de trein zijn de dames in namiddag vertrokken naar Hannover om met de auto weer naar huis in Amsterdam te reizen. ( NOG BEDANKT VOOR ALLE HULP FRANS!, zonder haar was er geen blogspot.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten