donderdag 20 augustus 2020

  UIT  ETEN  IN  CORONATIJD




Dat doe je niet meer zo gauw als vroeger. Ook in Frankrijk. Op het platteland zijn weinig Covid-19 besmettingen, maar moeten de restaurants zich wel aan landelijke voorschriften houden.  Ze doen hun best, maar als twee families die elkaar kennen in hetzelfde restaurants komen, dan wordt iedereen afgezoend en worden de tafels bij elkaar geschoven. Net zoals vroeger  en het wordt gedoogd… In dit soort tenten gaan wij niet eten, de tafels moeten op ruime afstand staan en blijven, dan willen wij het wel proberen.  Zo ook in St Leger sur Dheune aan het Canal du Centre. Ik mocht van de sluismeester op de plaats liggen voor hotelboten, die deze zomer  allemaal in hun thuishaven zijn gebleven. En vlakbij een restaurant dat aan onze eisen voldeed. Een lange trein van tafeltjes langs het water. Helaas, het terras  was die avond ‘complet’. Wijzend naar onze boot, die er vlakbij lag werd aangeboden om de maaltijd aan boord te brengen.  We hebben direct besteld en om 8 uur  werd onze maaltijd  gebracht. In een houten doos van een leverancier.  Op de kaart stonden typisch Franse gerechten in kleine hoeveelheden , in  Spaans tapasformaat.  We zijn heerlijk op ons achterdek, zo coronavrij als maar mogelijk die avond uit eten geweest ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten