woensdag 28 augustus 2019


                                 FIEP


We laten de boot voor een week in Auxerre en gaan met een huurauto 'voor een korte vakantie' naar Nederland. Allereerst gaan wij naar Wetering, waar wij zijn uitgenodigd door Noortje, Robbie en Fiep, die daar een weekje vakantie houden. En ja, oma's en kleinkinderen... Oma Elsbeth had natuurlijk in haar favoriete winkel de Monoprix een leuke jurkje gekocht voor Fiep en meegenomen naar Overijssel. Sorry Fiep, het lukt opa niet om oma uit kinderklerenwinkels te houden. Fiep is twee en  twee is NEE ! Dat was oma vergeten, want elke dag wilde zij alleen haar blauwe jeansjurkje met 'majoo'(maillot) aan en haar onafscheidelijke laarsjes. Wilde absoluut niet in Oma's trots. En dat bij 30 graden ! Na een week appte Noortje ons dat de jurk van oma nu toch haar lievelingsjurk is geworden. Dank je wel Noor,  het kan verkeren.

               TWEE  JARIGE OPA 'S 




Fiep heeft geluk met twee opa's  die kort na elkaar jarig zijn. En dat moet gevierd worden. Ik was zeer vereerd over de gouden balloncijfers aan touwtjes met een 7 en een 2. Die waren kort ervoor al eerder gebruikt voor de verjaardag van de andere opa van hetzelfde bouwjaar.  Er zat nog genoeg lucht in de ballonnen. En Fiep mocht alle 144 kaarsjes uitblazen na het 'Lang zal die leven'. De volgende dag voeren we in een sloep door de Weerribben richting Giethoorn.  Rond een uur of acht '-avonds  eenmaal thuis hoorde ik van verre  fanfaremuziek. En net als de ervaring een paar weken eerder in Samois met Django Reinhardt's huis zien  en het horen van live gipsyjazz had ik die nu in de buurt van Giethoorn en met de film  Fanfare!  Tja 72 jaar worden, dan ga je misschien snel dingen associëren die er niet zijn.  Dan moet ik altijd denken aan bevriende Belgen van onze leeftijd,  die geregeld bij elkaar kwamen in een kroeg in Leuven  en zichzelf lid noemde van de DMC : Dement Maar Content.  Net als in Samois was het  geen hallucinatie. In de avondstilte voer een platte werkschuit langs met een spelend  plaatselijke fanfareorkest. Gelukkig, Content want nog niet Dement ! Van de op één na meest bezochte Nederlandse film 'Fanfare" hadden Robbie en Noortje nog nooit gehoord, laat staan dat die in Giethoorn is opgenomen. De film is nog steeds op You Tube te zien.

            TERUG  IN  AUXERRE



Na een kort en prettig verblijf in Nederland rijden wij met onze huurauto terug naar de boot, naar de port  Aquarelle in Auxerre, een haven met het mooiste uitzicht in Frankrijk, op de kathedraal St Étienne.  Het contract van de huurauto nalezend kwamen we er achter dat die schoon moest worden teruggebracht. Anders 135 euro bij betalen. En na ruim 2000 km was de voorkant van de witte Renault Clio behoorlijk zwart van de insecten.  En geen Loogman wasstraat in de buurt. Het is in elke haven verboden om met kraanwater je boot af te spuiten. Over auto's wordt niet gesproken. De insecten waren nog 'vers' en met de spuit waren ze zo verdwenen. Bij 36 graden in de stralende zon is dat geen straf en Europcar was stomverbaasd hoe schoon de auto was na zo veel kilometers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten