vrijdag 28 juni 2019



                 BLAASBLOEMEN



Op zondag in Maarssen hadden wij een voorlopig laatste familielunch met onze beide dochters en kleindochter Fiep. Fransje wist een goede plek om te lunchen bij natuurmonumenten in 's-Graveland. Daar maakte Fiep kennis met wat wij blaasbloemen noemen. Tante 'Antje' deed het voor.  Elsbeth wilde best langer blijven in Maarssen met haar (klein)dochters. Ach een kapitein heeft het soms moeilijk met een oma aan boord.    



                 EEN  OORT




In Amsterdam heb je Ruigoord, in Maarssen Sluysoort. Je hoeft geen kennis van architectuur te hebben om het grote verschil op te merken. Geen zelfbouw, zoals in Ruigoord,  maar even buiten Maarssen ligt de wijk Sluysoort,  een nieuw gebouwde wijk met in oude stijl gebouwde huizen, daar waar de lieflijke Vecht en het ruige Amsterdam-Rijnkanaal dicht bij elkaar komen. En vlakbij staat een eeuwenoude boerderij, Oostwaard, waar pas een nieuw voedselbos is aangelegd. Veel contrasten op een kleine plek. Dit alles rondom een groot gebouw, geïnspireerd op de oude statige huizen elders langs de Vecht, met seniorenwoningen, Villa Sluysoort. We voeren vroeg in de morgen langs, hebben gezwaaid, maar Jan en Maria sliepen nog.

         OP  DE  STEP, OP  DE  STEP




'Ik ben zo blij dat ik hem heb.' We kregen een appje van het thuisfront met kleindochter Fiep op een stepje met 2 voorwieltjes trots steppend. Onze boot lag aan de kade in Namen. En daar stond ook een step tegen de kademuur! Elsbeth wilde hem uitproberen, niet vooruit te krijgen en  prompt ging er een alarm af. Het was een achter gelaten elektrische deelstep. Ook in Namen, net als overal in de wereld zijn deze 'trottinettes', zoals ze in Frankrijk genoemd worden, inmiddels een bekend onderdeel van het straatbeeld. En voor ons nu ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten