vrijdag 21 juni 2019


                      RONDJE  VECHT




De volgende dag kwamen onderhoudsmonteurs langs voor de jaarlijkse inspectie en schoonmaakbeurt van al 'haar' bruggen en sluizen. Fransje moest mee op haar scooter om ze daarvoor te openen. Er was nog een tweede scooter en het leek haar wel een idee als wij mee gingen 'op inspectie'. Zo zoefden wij op elektrische scooters langs de Vecht met maximaal 27 km per uur. Een hele belevenis. De laatste keer dat ik op een dergelijk voertuig zat was ruim 55 jaar geleden. Een Puch met hoog stuur en opgevoerde motor, die reed 2x zo hard en met veel meer lawaai ! Met Elsbeth achterop was ik de  capriolen die ik daar  destijds mee uithaalde voor haar gelukkig verleerd.

                                      NÓG  EEN  RONDJE  VECHT






Na jaren weg geweest te zijn met de boot uit Nederland hebben wij weer genoten van de Vecht en de omgeving. Prachtige tuinen en keurige sloepen. Elke boot die je tegenkomt lijkt wel net de werf verlaten te hebben. Een schril contrast met de Franse kanalen, waar de hele tweedehandse vloot uit Nederland ronddobbert meestal met Engels sprekende bemanningen, trots op hun stalen schepen van Nederlandse  makelij.  En met alle fenders buitenboord. Tja die laatste gewoonte hebben we met veel gemak van ze overgenomen. Elsbeth heeft geen zin om over fenders te struikelen. De Vecht opvarend kwamen wij langs Loenen, langs de mooiste overtuin van het dorp. Daar hadden wij een 'zwaaiafspraak' met  Reinette. Haar overtuin is een zee van kleurige bloemen en we hebben niet eens haar grote achtertuin kunnen bewonderen. Tot van de winter Reinette.

     EEN  BLIJVERTJE  IN  MAARSSEN




Op weg naar Maarssen bleef een lampje branden, wat eigenlijk uit moest zijn. En zo kwam het dat wij in Maarssen ruim 5 dagen 'verplicht' doorbrachten. Een gereviseerde dynamo bleek toch niet goed te werken. Jeroen heeft hem opgehaald en hem de week erop weer gemonteerd. Service uit Aalsmeer. Bedankt Jeroen en Mark van Koopmans Yachtservice. Goede service!  Uiteindelijk lagen we daar met veel plezier. We hebben bekenden in Maarssen een bezoekje gebracht en we kregen zelf gezellige bezoekjes. Want we waren immers nog niet zover van huis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten