maandag 10 juni 2019


                          VERTROKKEN  UIT  AALSMEER





Tot nu toe hebben wij onze boot elk jaar 's-winters in Frankrijk achtergelaten, waar onze reis eindigde, altijd in oktober. Eind vorig jaar hebben wij de Gairloch weer eens naar Aalsmeer gebracht voor de nodige reparaties. Zo hebben wij nu nieuwe watertanks, accu's, zonnepanelen, nieuwe houten zwemplateau's. De buitenkant is schoongemaakt en gepoetst en we hebben nieuwe antifouling aangebracht. Ook het achterdek is vernieuwd en de  tent is gerepareerd. We vertrokken pas half mei, voor ons doen  is dat laat. Bekaf van alle werkzaamheden zijn wij toe aan een rustige zomer !


MUIDERSLOT  IN  ZICHT






Via de staande mastroute door Amsterdam met op afstand bediende bruggen achter een lege beroeps die voor elke brug weer moest afremmen, het duurde een uur langer dan normaal, het IJ op naar het IJsselmeer naar Pampus. En vandaar recht naar beneden naar Muiden. Met een forse Noordoosten wind was het nog een hele klus het Muiderslot, laat staan de rode en groene boeien tussen alle golven te vinden voor de haveningang.  Elsbeth zag Durgerdam al voor Pampus aan, maar daar trapte de kapitein niet in..  Eindelijk zagen we de eerste rode boei, want je  moet echt recht vóór de ingang Muiden binnen varen. Een hele uitdaging na jaren Franse kanalen. Ook het Muiderslot was lang onzichtbaar, maar opeens kwam die ook in zicht en bleek nog op zijn plaats te staan. Dat heet tegenwoordig ook wel Amsterdam Castle om meer toeristen uit die stad te lokken.


SLAPEN  IN  DE  SLUIS





Bij de Zeesluis werden wij verwelkomd door de sluismeesters, dochter Fransje en haar collega's. Deze zomer bedient zij met veel plezier de oude sluizen en bruggetjes in Weesp en 's-Graveland. In Muiden mochten wij nota bene IN de Keetpoortsluis liggen voor de gelijknamige brug. De sluismeester bleef aan boord slapen. Zij wilde wel eens in haar 'eigen' sluis de nacht doorbrengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten