dinsdag 19 juli 2016

2016-7-19


KOM SJAAN, WE GAAN WEER EENS OP HUIS AAN

Visite van Westend uit Aalsmeer. Janine en Bert mochten het campertje van hun zoon Berend lenen. En belden op: "waar zijn jullie, in Dampierre? Dan komen we vanavond langs". In de stromende regen parkeerden zij de camper vlak naast de Gairloch. Wij werden direct na een hartelijke begroeting uitgenodigd voor een Westend-borrel in het campertje van Berend. Nou campertje? Van alle gemakken voorzien hoor! Daarna wilden we in een Frans restaurant een hapje eten. Maar in Dampierre, waar de laatste winkel van de boulanger te koop is en een baguette kan worden gescoord uit een automaat is natuurlijk geen restaurant te bekennen. Op zondagavond is in Frankrijk vrijwel geen restaurant geopend. Het werd een diner aan boord. Janine had nog een extra ei en zo werd het een spaghetti carbonara. Buiten regende het nog steeds en na een geanimeerde avond sprak Bert de mooie woorden: "Kom Sjaan, we gaan weer eens op huis aan!"


VERZOPEN!

Bij aankomst in Montbéliard kregen we van de capitainerie direct te horen, dat we de komende dagen niet verder konden varen. Het kon wel een week duren vanwege te hoge waterstand in de rivier, die in verbinding staat met het kanaal verderop. En in die week was het gelukkig droog d.w.z. we hadden slechts twee regenbuien. De ene duurde 3 dagen, de  andere vier dagen lang. Gelukkig was het een groot stadje, waar het een en ander te bekijken was. En er was WIFI! Maar van de gemeente uit was beslist dat er in de haven slechts één uur internet per dag voldoende was. Om het downloaden van films tegen te gaan... Tijd genoeg om mede op aandringen van de dames van de capitainerie een brief te schrijven over deze betutteling. Gelukkig vonden we een top café met wifi, waar we ongestoord konden internetten. Slechts te bereiken tussen de buien door. Maar we kwamen dáár of aan boord steeds kleddernat aan. In de plaatselijke sportwinkel, de Decathlon, hebben we ons op regenkleding gefêteerd. Iets wat we de afgelopen jaren nooit nodig hebben gehad. Zo konden we droog en wel met regenbroeken en poncho's een tentoonstelling bezoeken van twee mannen die verkleedpartijen en wat knutselwerk tot kunst hebben verheven. En knutselen kan Elsbeth ook. Zij heeft het affiche verbouwd tot een persoonlijk bovenstaand kunstwerk. Zo ongeveer lopen wij er in de regen in Montbéliard bij.

PS :
Een verknutselt affiche van de tentoonstelling "Pâle Mâle"
Tom Castinel en Antonin Horquin uit Lyon maken beelden, video's en installaties.
Ze verkleden zich in bizarre bijeen gezochten textiel en beelden zo absurde situaties uit.


PEUGEOT 404 BREAK

Een paar kilometer van Montbéliard ligt Sochaux. Gewoon het kanaal volgend kom je bij één van de grote Peugeot fabrieken in Frankrijk met een vermaard automuseum. Op de fiets en in regenkleding als dagtochtje makkelijk te doen. Er was ook een mogelijkheid tot een goede lunch tussen de oude auto's, zo was ons verzekerd. En daar stond ie! De auto van Pa van der Hoeven, een Peugeot 404 Break. Niet alleen aangeschaft door Elsbeth's vader voor het hele  gezin, maar meer voor het vervoer van jongens A van MOP, waarvan hij toen coach was. Volgens mijn schoonvader kon een heel elftal er ruim in. We keken met nostalgie naar de auto. Maar wat moeten dat kleine jongetjes geweest zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten