vrijdag 8 mei 2015

2015-5-8

 
 
FEEST VAN NOOR
 
Tijdens het feest van Door, begon de verjaardag van onze Noor. Zij kwam speciaal naar Briare met Robbert om dat met ons te vieren. Het Pont Canal hadden wij de dag tevoren al gepasseerd met de boot. Op de dag van het feest was dat niet mogelijk. Wij hebben vanuit de Cholaterie, gevestigd in het sluishuis bij de toegang tot het aquaduct in Briare, de hele optocht gade geslagen. Noor kon genieten van de Café gourmande met macarons in een stralend zonnetje. En zo opende Door en Noor ons vaarseizoen met de Gairloch dit jaar.
 

 
HELMA'S KAST
 
Dit is het eerste jaar dat wij, de boot én de auto in hetzelfde land vertoeven. Alleen varen en rijden tegelijk gaat moeilijk. We mogen de auto bij Helma in Beauchamps stallen, drie kwartier rijden van Briare. Wij hebben de auto gebracht en daar een nacht gelogeerd. Vroeger hebben wij met onze kinderen menig zomer op deze mooie plek doorgebracht en hebben er goede herinneringen aan. De volgende ochtend ruimde Elsbeth de logeerkamer op en deed tot verbijstering van Helma en mij de kast dicht, dwz zeggen echt dicht. Op het moment dat Helma zei: "doe de kast niet dicht, dan kan hij niet meer open" draaide Elsbeth de sleutel nog eens extra om. Niet meer open te krijgen. En daar zat al het beddengoed in. Met behulp van een lepel, duwende en trekkende dames en wat wrikken lukte het mij na een half uur de deur toch weer te open te krijgen. Het slot heb ik er gelijk uitgehaald, het paste niet goed heb het in de la gelegd. Een touw door het sleutelgat met een knoop erachter lijkt mij een een beter idee.
 
 
BURENVISITE
 
Onze buren in Aalsmeer zijn al maanden met hun Camper onderweg naar warmere streken in Spanje en Portugal. Zij waren op de terugweg en kwamen langs in Ménétreol-sous-Sancerre. Samen hebben wij gedineerd in ons favoriete restaurant van dit moment, Hotel-Restaurant Floroine. Nel en Piet overnachtten in hun Camper naast onze boot, gescheiden door een heg. Wij hadden weer hetzelfde uitzicht als altijd, mèt hetzelfde vakantiegevoel als wij de camper vanuit onze keuken thuis zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten