woensdag 27 mei 2015

2015-5-26

 

 


BOOTTOCHT MET KOEIEN

Hoewel we in april hele mooie dagen gekend hebben, heeft het ook veel geregend. Op de kanalen heb je er behalve een nat pak weinig last van. De waterstand blijft hetzelfde. Zo niet op de rivieren. Als je in buurt van een rivier vaart zie je delen van weilanden blank staan met de koeien op een nog droog stuk land. Soms kunnen ze geen kant meer op en dan zijn er gelukkig nog de Sapeurs- Pompiers, de brandweer dus. Zij brengen met speciale bootjes de verzopen beesten naar drogere oorden.


UITZICHT IN BEFFES

Na regen komt zonneschijn. Dat gebeurde ook in April. Het werd opeens 25 á 30 graden in amper één week tijd en alles om ons heen werd groen. En geel! Het is kennelijk het jaar van het koolzaad. Overal zag je enorme gele zeeën met gele bloemetjes. Net als bij ons de tulpenvelden, maar dan alleen stralend zonnegeel en ook nog eens tegen hellingen op.



BRADERIE

Wij hebben geen wasmachine aan boord en zijn altijd aangewezen op een wasmachine in de haven of een wassalon onderweg. Wassen doen we daar, drogen aan boord. Dat kan de wind uitstekend. Een was van veertien dagen verandert onze boot voor een paar uur in een uitdragerij. Elsbeth is een meester in het spannen van touwtjes om alle natte was op te hangen. Er liep onlangs een ouder Frans echtpaar langs, waarvan de man kennelijk hardhorend en dus luid zei: Que ce que c'est ça? Une Braderie? En hoewel onze Nederlandse vlag ook wapperde in de wind zei zijn vrouw direct: ssssssst! De vuile was hangt men niet graag buiten. Maar de schone was hangen we met ere uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten