zondag 17 augustus 2014

2014-8-17

 

 
 
 
TERUG NAAR CHANTIER ALLEMAND
 
Gelukkig waren wij vlakbij de werf Allemand op de Hérault. Vorig jaar is daar de Gairloch de kant op geweest voor nieuwe antifouling en anodes. Over de werf waren wij zeer te spreken. Alleen aanlegplaatsen zijn daar nauwelijks. Er zijn 2 insteekhaventjes, vanwaar een boot de kant opgetild kan worden. Daartussen liggen drie soms vier rijen dik de boten te wachten op hun beurt. Het werd voor ons dus veel verleggen van de boot omdat we alleen een monteur nodig hadden.       



 
 GRAU D'AGDE
                                                                          
Het werd al snel duidelijk dat het wachten op een monteur langer zou duren. Daarom zijn we een eind verderop aan het ponton langs de restaurants gaan liggen met een prachtig uitzicht op de Middellandse zee én de bezoekers van de restaurants. De menu's waren voor ons niet appetijtelijk genoeg en wij aten aan boord en zo konden wij die avond op elkaars bord kijken. Wij hadden een goede beslissing genomen.
 
 


CANALOUS
 
Drie weken op een ruitje duurt lang! Gelukkig werd de tijd onderbroken voor een verjaarsbezoek aan een vriendin wonend in de Var. Wij hebben een auto gehuurd en de boot met een afgeplakt raampje bij de botenverhuurfirma Canalous in het Canal du Midi veilig achter gelaten.


CAROLINE'S VERJAARDAG

Het zou een eenvoudige verjaardag worden, samen met Ellen en wij erbij. Vincent, Caroline's vriend had de organisatie. Die zondag reden wij om half tien's morgens met zijn vijven weg uit Salernes en kwamen na een uur rijden aan bij een golfterrein. Daar zou de auto de hele dag blijven, verzekerde Vincent ons. Alle vijf zijn wij geen fanatieke golfers en een hele dag op de golfbaan staan met 30 graden, ook Caroline had zich haar verjaardag anders voorgesteld. Maar we reden door en kwamen aan bij een grote hangar en daarvoor stond de echte verrassing: een helikopter! De piloot stond klaar voor een rondvlucht boven Caroline's huis en de Gorges du Verdon. Daarna vlogen we naar het Île de Porquerolles in de Middellandse zee voor de lunch in het sterrenrestaurant Le Mas du Langoustier. Een apéro met champagne met onze voeten in een riviertje en met een omweg naar huis voor het diner. We duizelden ervan, het was voor ons allemaal een onvergetelijke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten