zondag 9 september 2012

2012-09-09


BOÉ

Vlak voor Agen ligt Boé met een heuse Halte Nautique, beheerd door de plaatselijke VVV, die er ook een kantoortje heeft voor info aan de talrijke fietsers langs het kanaal. Voor 5.80 euro per nacht lig je daar met stroom en water bij een zeer groen grasveldje, door een prachtige haag van veldbloemen gescheiden van het fietspad. ’s-Nachts om half vier werden wij wakker en hoorden water stromen in het kanaal, net of het regende, maar de boot werd niet nat? Bij nadere inspectie leken vlak bij de boot 5 sproeiers uit het niets een half uur lang het gras en de bloemen te besproeien. Vandaar natuurlijk het mooie groene gras en de frisse bloemen. De volgend nacht om dezelfde tijd gebeurde hetzelfde, dachten wij. Maar het hield niet op en nu regende het echt en moesten wij halsoverkop het luik boven ons bed dichtdoen. Een week later waren wij weer in Boé. Het was 34 graden en naast ons lag een huurboot met echtpaar en hun schattige kleine dochter. Onze rode waston fungeerde voor haar als eigen ‘mini private swimmingpool’ met de grote muts van haar vader op het hoofd.




WILLIAM AND KATE

Maurice, de zoon van vrienden van ons belde op. Hij kampeerde in de buurt en wilde graag met zijn vriendin Renske met een heerlijk taartje langskomen. Er verscheen op het parkeerterrein een Jaguar cabriolet met open dak en Maurice en Renske stapten uit. Tja wij kampeerden vroeger in een smoezelige eend vol kampeerspullen en niet in een Jaguar cabriolet van pa. De wereld is omgedraaid, want zijn vader rijdt nu in een eend ! Bij het oprijden van het kampeerterrein met hun ‘Jag’ en het opzetten van de tent vertelden zij dat ze veel bekijks hadden. Maurice was benieuwd wat de overige kampeerders er wel niet van dachten. Wij weten het antwoord. William and Kate op incognito vakantie in Frankrijk!



VALENCE D’AGEN DEEL 2

Met Tineke en Robbert aan boord zijn wij van Agen weer teruggevaren naar Valence d’Agen. Dichter bij de tribunes lagen wij nog beter dan de vorige keer om het Son et Lumière te bekijken Om 22.00 uur begon wederom het spectacle. Het was een warme avond, dresscode badpak en konden onze gasten zich buiten op de zwemtrap douchen als het te warm werd en ook de panamahoed mocht op het hoofd blijven in de loge op ons achterdek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten