woensdag 20 april 2011

20-4-2011



Eind februari vertrokken wij weer richting overwinterplaats Parijs en breekt een tijd van logeerpartijen aan. Ondanks dat het best koud was kregen wij de boot goed warm. Lydia was de eerste. Zij heeft zelf een verslag geschreven!
Op het aanbod van Elsbeth (tijdens het schilderlesje) echt eens naar Parijs te komen zolang de boot daar nog ligt( midden in de Marais aan de voet van de Bastille!!!) ben ik heel brutaal, opeens ingegaan! Nou het waren 4 te gekke, dolle dagen (zie Elsbeth's prachtige prent!). Enig eens aan boord te mogen vertoeven en hun heerlijke gescharrel van dichtbij mee te maken! Een 1e klas hut, waar ik heerlijk sliep, met eigen douche en kaptafel, een klein keukentje met alles erop en er aan, waar Rene met gemak een 4 gangen maaltijd in elkaar draaide(Nicole kwam ook eten daar zij van de schoenen beurs kwam), de mooiste muziek schalde door de boot. En dan eindeloos lopen door Parijs, museum, winkel, café en metro in en uit, je kwam ogen te kort! Intens genoten van de i-pod schilderijen van David Hockney, de hoogtepunten in het Louvre, Musée Carnevalet, met oa een expositie over de reis-,hut- en andere speciale koffers van Louis Vuitton. In Musée d’Art Modern de enorme graffiti schilderijen van Jean Michel Basquiat gezien en heerlijk gegeten bij Bofinger. Bij Eva Tralala kocht ik die heerlijke warme jas\vest in de uitverkoop en voor jetje en Caroline een prachtige jurk en rokje. Het waren geweldige dagen, nogmaals heel veel dank en een prachtige zomer in Frankrijk, alle liefs Lydia



Na een aantal maanden in Parijs rondgelopen te hebben weet Elsbeth inmiddels waar de leukste winkels zijn. Zoals de 5 etages van stoffenwinkel van Dreyfus( ja inderdaad familie!) genaamd de Marché St. Pierre aan de voet van de Sacré Coeur. Daar rondom is alles te vinden van stoffen en fournituren. De interieurwinkels van Caravane ( www.caravane.fr ). Het mooiste en oudste warenhuis van Parijs,’Le Bon Marché, Rive Gauche ‘, Rue du Sèvres 24, met geen drommen toeristen zoals in de Lafayette. Voor Oosterse kleding en sjaals naar Bayman in de Rue St Louis op Ile St Louis. De Japanse ‘HEMA’s zijn de Muji winkels, op 7 plaatsen te vinden in Parijs ( www.muji.eu ). Op de hoek van de Rue Vieille du Temple en een doodlopend straatje de Rue Trésor zit À la Bonne Renommée ( mix van Oosterse en Westerse kleding). Maar Elsbeth’s topshop is een winkel zonder naam achter in dat doodlopende straatje de Rue Trésor. Etalages worden zelf gemaakt van papier-maché met veranderende thema’s. Van de winter waren de monumenten van de stad nagebouwd en nu voor de zomer is een heuse camping in elkaar geknutseld. Zelfs de paspoppen in de etalage zijn van papier-maché. Ik was blij dat er zo veel logés langs kwamen die graag met Elsbeth wilden winkelen, zeker toen de laatste ronde van de uitverkoop aanbrak! Want ik had voorlopig winkels genoeg gezien.



En wat doe je zoal in Parijs? Vooral veel tentoonstellingen en musea bezoeken, één per dag soms twee met de logés en lange wandelingen maken. Châpeau voor de Fransen dat zij van ieder onderwerp een fantastische tentoonstelling kunnen maken. Of het de Inca’s, de jurken van Yves Saint Laurent of Madame Grès zijn, of het vlaggeschip de France, de tekenaar Moebius of Odillon Redon, de tassen van Louis Vutton: alles is van ongelooflijke kwaliteit Daarna dwalen wij richting La Bastille naar de boot. Het leukste van de Louvre is dat er altijd clubs van amateurschilders zijn die de beroemde schilderijen proberen na te schilderen. Goed uitgerust met schildersezel, verf en penselen schilderen zij hele slachtvelden na van enorme afmetingen of bekende dames. Voor een tekenjuf als Elsbeth altijd leuk om te zien dat het origineel verreweg te prefereren blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten