zaterdag 1 januari 2011


Inmiddels hebben wij besloten om niet meer naar Nederland terug te varen. Ons verblijf in de maand mei in de port de l’Arsenal in Parijs was ons prima bevallen. Ik heb gebeld en het was mogelijk de Gairloch in Parijs te laten overwinteren tot onze grote vreugde. Dat betekende wel dat we nu ruim de tijd hadden om in de buurt van Parijs rond te toeren. Het plan was om bij Monterau rechts de Petit-Seine op te varen tot Marcilly. Helaas waren er werkzaamheden aan een paar sluizen en kon dat niet doorgaan. Dus geen Neuilly- en Nogent-sur-Seine maar het werd wel Neuilly- en Nogent-sur-Marne. Eerst terug naar Parijs en bij de ‘Chinees’ rechts af de Marne weer op. Waar de Marne in de Seine uitkomt staat een groot gebouw in Chinese stijl, Chinagora genaamd. In 1992 groots opgezet als Chinees cultuurcentrum met winkels, tentoonstellingen, restaurants en hotel. Kosten meer dan 100 miljoen euro. In 1997 helaas gesloten. Alleen het hotel bestaat is nog open. Zoiets als de Chinees langs de A2 bij Breukelen, maar dan nog groter.



De Marne op betekent ook weer de tunnel van Billy door met eenrichtingsverkeer, geregeld door stoplichten met veel vrachtverkeer. Dat moet daar een bocht van 90 graden maken. Goed te zien vanuit de jachthaven ertegen over in Joinville le Pont.



In de Marne liggen twee grote eilanden, waarop zeer fraaie villa’s met zwembaden staan, zomer en winter bewoont. Ook zijn daar enkele al zeer oude roeiverenigingen gevestigd. Alleen te bereiken met eigen gemaakte veerpontjes.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten