zaterdag 19 juni 2010

2010-06-18



We liggen nog steeds met de boot in Parijs, het liefst gingen wij naar Amsterdam, waar Hanneke, zusje van Elsbeth haar boek over Berlijn in het Goetheinstituut presenteert, maar we hebben al heel lang geleden een ticket voor Rome geboekt. Vandaar gaan wij met de trein dwars door de Apennijnen richting Ancona in Le Marche, op weg naar Camerino, naar het huis van Sjouck en Kees, centrum van het 7e lustrum van de Lion’s club Aalsmeer. De situatie is precies zoals op de tekening. Boven op de berg Camerino, één van de oudste universiteitsteden van Italië, dat zo hoog ligt dat je onder aan de berg moet parkeren en het centrum per lift en roltrap kan bereiken. Halverwege de heuvel ligt het prachtige huis van Sjouck en Kees en weer lager het mooie, verzorgde hotel Villa Fornari, waar wij allen logeerden.



Er was een fantastisch lang weekend georganiseerd met een bezoek aan Camerino, een stadje met een hertogelijk paleis, thans deel van de universiteit. Wij werden daar rondgeleid door Phaedra, die in Nederland kunstgeschiedenis heeft gestudeerd en nu daar in de omgeving woont. Onder haar leiding hebben wij een dag later ook Assisi bezocht. Zelfs een wijnproeverij stond op het programma. Elke avond was het feestelijk eten en drinken.


Klap op de vuurpijl was het slotfeest buiten in de tuin van Sjouck en Kees met een vrolijke band en prima eten vanuit het hotel geregeld. Het weer zat mee en het werd een spetterend feest, waar bij aan het eind van de avond onder leiding van het toch wel wat vormelijk personeel van het sjieke hotel een polonaise werd ingezet door de tuin. Ze waren diep onder de indruk hoe Aalsmeerders konden feesten. Het personeel kwam pas de volgende dag terug om op te ruimen. Sjouck en Kees vonden alles prima. Kortom wij hebben genoten van de manier waarop dit weekend georganiseerd was en het vertrouwde Aalsmeerse gezelschap
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten