zondag 13 juni 2010

2010-06-13


In de haven kwam een Ecoboot binnenvaren. 's-Avonds werd voor de capitainerie een presentatie gegeven voor de pers. De kapitein wil met zijn boot een door vele firma's gesponsorde tocht langs de Engelse kust, de Hebriden, IJsland naar Groenland maken. Zo eco mogelijk natuurlijk: met 6 zonnepanelen, een ton gewicht aan accu's aan boord, een soort spinnaker en ook uitgerust met 2 motoren. Tezamen met zijn vrouw, 4 jarige dochter en zijn pas geboren baby... Of die laatste van dit alles ook zo eco zal worden. De toch is te volgen op www.ecotroll.net .

Vervolg op deel 7 uit Saacy sur Marne toen onze boot vanuit een vliegtuigje gefilmd werd. Het is mij gelukt om dit op het internet te vinden. De video duurt 8 minuten, gaat m.n. over Parijs. Pas tegen het einde (deel provincie) is onze boot vanuit de lucht te zien, gefilmd door het modelvliegtuigje onder de brug over de Marne doorvliegend. Zie: http://www.rcmovie.de/video/344b080bb6dc46622657/crazy-horst-frankreich-frankreich .



Aan het eind van de middag kwamen 3 grote vrachtwagens de haven inrijden. Eén reed door naar achteren. Op dezelfde plaats waar de tent van het voorjaarsbanquet (zie vorige blog) werd weer een tent opgezet. Uit de andere vrachtwagens kwamen allerlei lampen, die in de haven werden geïnstalleerd. Dat betekent: tournage oftewel opname van een film. In de tent werd gecaterd, er gebeurde pas wat rond middernacht. Vanaf de voetgangersbrug, die over de haven heen ligt, sprong tot 5x toe een beeldschone meisje af, die even later weer op de brug klom. Aan de andere kant van de brug had men een soort ponton aangebouwd, waar de hoofdrolspeelster op terecht kwam, geholpen door 2 mannen in bergbeklimmersuitrusting. Bij navraag bleek de film "Le pire jour de ma vie" te heten. On 5 uur 's-ochtends werd ik wakker en de haven was nog steeds verlicht. Aan de overkant stonden de wagens van de Sapeurs-pompiers en de Police met knipperlichten aan. Ook lag er een lichaam op de grond en een oudere man (collega van Maigret) lag op zijn knieën toe te kijken. De sprong was toch gelukt! Never a dull moment in de Port d'Arsenal.



Weer een rondje Parijs. In tegenstelling tot de tekening van Elsbeth had Lou geen matrozenpakje aan en stond zij niet op de reling en is zij al die tijd benedendeks gegleven, en heeft als een roos geslapen. Dit voor iemand direct de kinderbescherming gaat bellen. De rest van het verslag is van Ellen, die samen met haar zus Marjolein onze boot drijvende heeft gehouden tijdens ons weekje Italië.
Parijs vanuit de Gairloch. Dat Elsbeth en René voor een week naar Rome vertrokken, was natuurlijk een mooi excuus om op de Gairloch te passen, die weliswaar veilig in de Port d'Arsenal lag in Parijs, maar je weet maar nooit er zijn altijd kapers op de kust. Op donderdag 20 mei stapten we dan ook vanuit het metrostation Quai de la Rapée zo de haven in, waar we hartelijk werden verwelkomd en direct getrakteerd op een boottocht over de Seine. Peggy, Emile, Oma Michèle en de kleine Lou mochten ook mee genieten, zo werd het bijna een bateau mouche. Het versassen van het sluisje, dat toegang geeft tot de Seine, met een verval van ca. 3 meter, werd door het schippersechtpaar professioneel verricht, Elsbeth als lassowerpster en René manoeuvreert als een bedreven binnenvaartschipper. Eerst ging het de Seine op richting Bercy, langs Gare de Lyon en Gare d'Austerlitz, het drijvende zwembad, genoemd naar Josephine Baker, met een dak wat geheel openschuift, vroeger kon je in de Seine zwemmen, maar dat is allang niet meer. Vervolgens de Seine af richting Eiffeltoren, via Ile Saint Louis, waar René de beroepskant nam, mocht van Elsbeth, en Ile de la Cité, met hun beroemde en prachtige kades. Met de broomservice die ons werd aangeboden werd in de vorm van drankjes en heerlijke hapjes en ook de nog de eerste prachtige avond werd dit een onvergetelijk tochtje. Onze gastvrouw en gastheer moesten in het holst van de nacht de boot verlaten om het vliegtuig richting Italië niet te missen en wij werden gewerkt door een stralende zon, die schitterde over de haven, in de luxe cabine kijk je vanuit je bed het water op en dan ontbijten op dek, dit is een echt cruisevakantie, midden in Parijs en dan zo rustig.





1 opmerking:

  1. Mark Koopmans15 juni, 2010

    Dag familie Gorter,

    Even een kort berichtje vanuit het flauw zomerse Aalsmeer.
    Erg vermakelijk alle verhaaltjes!
    Hoop dat (voor mij het technische aspect altijd belangrijk)alles goed gaat.
    Parijs is volgens mij dé stad voor de Gortertjes...

    Groeten van Mark

    BeantwoordenVerwijderen