zondag 21 augustus 2016

2016-8-21


DUITSLAND - FRANKRIJK

Het EK voetbal hebben wij natuurlijk ook gevolgd. Op de avond dat Noortje en Robbie zouden komen was het grote treffen tussen Duitsland en Frankrijk. Zij zouden rond 21.00 uur aankomen, tijdstip van het grote treffen. Naast de haven was het 'Rhein-restaurant am Rhein'. Zij hadden buiten maar liefst 3 grote TV-schermen geïnstalleerd. Om een goede tafel te bemachtigen zaten wij al om acht uur bij een tafel met goed zicht op een TV, uiteraard aan het bier! Temidden van met Duitse vlaggen beschilderde gezichten, maar er waren ook enkele Franse fans! Het restaurant is ook geliefd bij de overburen van de Rijn. Bij elk Frans doelpunt werd het stil, maar aan de overkant van de Rijn, Frankrijk dus, hoorde je het gejuich. Onder het genot van 8 Schnitzels, in Duitsland krijg je er altijd twee pp met een hoop frites, hebben wij de nederlaag van het Heimatland mee gemaakt. Na afloop geen problemen tussen de Duitse en Franse fans. Iedereen droop af, wij ook, naar onze boot. Die ook veilig achter een slagboom en een toegangshek met code lag evenals de auto van Noor en Robbie. Aan de Franse overkant van de Rijn was het nog lang onrustig met toeterende auto's.


EEN KWALITEITSHEK VOOR DE DEFENDER

Robbie en Noortje gingen voor een korte vakantie wederom naar Frankrijk. Wij voeren op dat moment op de Rijn van Bazel richting Straatsburg. Robbie wilde alleen langskomen alleen als de auto veilig achter een slot en grendel kon staan. We vonden een tophaven in Breissach, waar wij alweer tien jaar geleden de Gairloch kochten. Daar werden we hartelijk ontvangen en men herkende de boot meteen, "ach, der alte Gairloch"! Om bij de haven te komen over land was er een slagboom én een hek met toegangscode. Beveiliging voldoende en verleid door het hek kwamen zij voor een tweede keer dit jaar aan boord. 


SCHWARZWALD

Wij zijn met Noortje en Robbie naar Colmar gevaren en de volgende dag via hetzelfde kanaal weer terug naar Breissach. De volgende dag was het zondag en erg warm en hebben wij per auto (met airco!) een tochtje gemaakt door het Schwarzwald. Ik was daar destijds toen ik de Gairloch kocht met de vorige eigenaar geweest. Hij heeft mij toen rondgeleid langs alle plekken, die voorkomen in de werken van Goethe. De verhalen kende ik nog wel, de plekken kon ik niet meer terugvinden. Op een terras met fraai uitzicht naar alle kanten hebben wij van een Schwarzwaldlunch genoten. Noortje koos voor Spätzli, die kende ze nog uit Berlijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten