donderdag 16 oktober 2014

2014-10-16

 

FEESTEN IN NEDERLAND
Begin september vielen een aantal leuke festiviteiten samen. Reden voor ons om in Nevers een auto te huren en naar Nederland te gaan. Wij waren uitgenodigd op de bruiloft van Maurice en Renske. Een paar jaar geleden kwamen zij langs op doortocht in een blauwe wagen. Dit keer kwamen zij aanrijden in wederom een blauwe auto, alleen een ander model. En met een bekende chauffeur, want op zijn bruiloft destijds waren wij ook aanwezig ! De trouwerij, receptie en feest vonden plaats op dezelfde lokatie in Zeist. Het was een geweldige bruiloft, waar wij met erg veel plezier aan terug denken.AMSTERDAM CITY SWIM
De volgende dag togen wij naar Amsterdam. Fransje zwom voor de tweede keer mee met de Amsterdam City Swim. Natuurlijk wilden wij dat met eigen ogen zien. Zij was makkelijk bij te houden. Wij konden haar van brug tot brug volgen want wij liepen sneller dan Fransje kon zwemmen. De zwempartij met 2000 deelnemers is één groot feest. De hele stad liep vol met mensen in witte badjassen met een medaille om. Eenmaal uit het water konden we Fransje met moeite terugvinden. De reden voor deze happening is natuurlijk minder. Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) is nog steeds een 100% dodelijke ziekte. En verder onderzoek naar oorzaak en natuurlijk therapie is zeer gewenst.

 
BZN

Nee, het gaat niet over een band uit vroeger tijden maar over de boot van Robbert een Noortje. De boot heeft nog niet officieel een naam, een Boot Zonder Naam dus. Een paar dagen na Fransje's zwemmen kwam Noor terug van drie weken wereldreis, deels werk, deels vakantie. De volgende dag hebben zij ons in hun sloep meegenomen voor een tocht door de Amsterdamse grachten. Wij hebben dat met onze vroegere boot de Oriënt vaak gedaan. Varen, een groter plezier kunnen we niet bedenken ! De volgende dag reden wij met onze huurauto terug naar de boot in Nevers. Na een ontzettend leuke week in Nederland. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten