woensdag 21 april 2010

2010-4-21

’s-Avonds is er natuurlijk internet. In Nederland is dat gelukkig geen probleem en zonder kunnen wij tegenwoordig niet meer. Veel havens hebben als service een inlogcode. En zo kan het gebeuren dat je tot je stomme verbazing van je meevarende dochter om 10 uur ‘-avonds een mailtje krijgt : Pap, zou je zo goed zou willen zijn om een kopje thee te zetten omdat jij dichter bij het kombuis zit !


Aan Maastricht hebben wij altijd goede herinneringen. Wij kwamen er regelmatig vanwege onze dochter Noortje, die tijdens haar studie op de Oeverwal vlakbij de Servaasbrug woonde. Daarom brachten wij ook nu graag een bezoek aan deze Bourgondische stad. De eerste nacht lagen wij in het Bassin. De tweede dag zijn wij verhuisd naar de strekdam bij de Servaasbrug. Onze andere dochter Fransje ging van boord en met een koffer is dat vandaar veel dichter bij het station. Er lagen al 2 jachten, maar tegen de avond waren die verdwenen en lagen wij alleen aan de kade op een vrijdagavond, voor heel Maastricht duidelijk te zien. In de zomer liggen de boten daar rijen dik tegen de lange kade. We hadden destijds wel een paar rare ervaringen meegemaakt met slapen in de Amsterdamse grachten op onze oude boot ,de Orient. En wij waren ook gewaarschuwd door vrienden die op dezelfde plek’s-nachts waren losgegooid en wakker werden op een los drijvende boot. Echt prettig slapen zo alleen was het dus niet .En ja hoor, om 4 uur in de ochtend hoorde Elsbeth een bonk op de boot en wist zeker dat er iemand aan boord was. Gewapend met een voetbaltoeter, onze geweldige schijnwerper en mijnerzijds een ‘sodemieter op’, sprongen ze van boord. De ritsen van de tent op het achterdek stonden al open. Het was nog ‘aandoenlijk’ dat de één zijn voet daarbij had bezeerd en liefdevol door de ander ondersteund in het licht van de schijnwerper de kade afstrompelden en in de nacht verdwenen.


Als je door een land vaart is het de gewoonte om een nationaal vlaggetje met de kleuren van dat land in de mast te hangen. Bovendien is het in België min of meer verplicht, als je met een motorboot vaart een vlag voorop te hebben, rood met een vierkant wit erin. Bij ons betekent die vlag alleen dat je een boot sleept. Wij zijn dankzij de vorige eigenaar in het bezit van een la vol vlaggen, waaronder deze drie. We hebben ze dit keer zo handig voor onze reis apart gelegd dat ze tot nu toe spoorloos zijn !
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk om ook dit keer weer van jullie geweldige avonturen te mogen genieten. We blijven jullie volgen en wensen jullie een behouden vaart. Kom gezond weer terug in oktober.
    Groetjes Fred & Henny Elstgeest

    BeantwoordenVerwijderen